vineri, 14 martie 2008

Nu ma judecati voi pe mine!

............Neo Gideon isi luase adio de la viata in ziua de Craciun. Noroc sau ghinion... Sfantul Craciun il insotea la judecata.
............Sfantul Petru a deschis usile Tribunalului. In sala erau Maria Magdalena si 3 Apostoli: Pavel, Ioan si Andrei. Tatal era asezat pe scaunul judecatorului.In dreapta Fiul, in stanga Sfantul Duh. Procurorul era insusi Scaraoschi, avand drept ajutor pe Gagamita.
.............Procesul a inceput. Ciudat era ca probele nu erau "faptele bune" si "faptele rele". Se judecau actele de curaj si de frica.
Acuzarea nu era prea increzatoare, dar isi punea sperantele in proba principala.
..............“-Toata viata Neo s-a temut de iubire!”
..............Atunci toti au sarit; a inceput scandalul si era un adevarat dezastru.
..............“-Cum puteti sa vorbiti voi despre iubire, cand nu stiti ce inseamna? Habar n-aveti!
..............De cate ori n-ati putut dormi noaptea, gandindu-va la el sau la ea? De cate ori te simteai obosit, cu ochii grei, cascai, te asezai usor pe pat, inchideai ploapele si te gandeai la un singur nume? Si dupa 5 minute, te simteai mai odihnit ca niciodata, avand in minte acelasi nume. Si nu mai adormeai...
..............De cate ori mergeati noaptea pe strada, vedeati ca nu e nimeni si va opreati doar pentru a va uita la nimic? Si chiar daca erati singuri, v-ati simtit calzi, impliniti ca si cum ati avea o menire speciala pe Pamant si reusita e garantata.
..............De cate ori mergeati pe strada, o vedeati intr-un magazin si ziua era compromisa, distrusa? Aplecati capul, duceati mana la frunte, paseati greu, dar lent, intotdeauna inainte, sperand ca nu v-a observat... Si nu va observa.
..............De cate ori v-ati trezit inainte de Soare, plecand in cautarea lui sau a ei, indiferent de ploaie, vant, viscol sau gheata? Iar cand lumina venea, voi erati tot acolo, sperand ca va exista si ziua de maine.
..............De cate ori v-ati trezit vorbind in fata atator oameni; si ei se uitau atrasi, parca sorbind sangele cuvintelor, desi nu intelegeau nimic, deoarece nu au simtit iubirea?”

Niciun comentariu: