marți, 19 februarie 2008

Neo Gideon

NOTE: 1. Se citeste pe melodia Enya-May it be [Lord of the Rings].
2. Sa nu se citeasca mai mult de un cuvant pe secunda.
3. Orice asemanare cu realitatea este intentionata.
........Acum doua zile Neo Gideon, un elev din clasa a 10-a , si-a terminat proiectul stiintific. Intentiona sa construiasca o masina care sa il duca in trecut. Baiatul, de o inteligenta sclipitoare, credea ca a realizat inventia mileniului.
........Era nerabdator sa o incerce. S-a urcat pe scaun, a pornit curentul electric si a dat drumul la orbitalii platinati. Dar o explozie s-a produs la circuite si Neo a fost azvarlit in vortexul timpului.
........Parca era intr-un tunel. In jur era vid, dar puteai respira. Intunericul predomina fiind crestat rareori de fulgere albastre. Era frig, iar vantul batea. Se lasa purtat de curenti spre nimic. O fractiune de secunda a durat totul.
........S-a trezit "undeva". Era o lume ciudata. Masinaria lui diparuse. S-a dus la un chiosc de ziare ca sa vada data. Stupefactie... Anul 3752. Oamenii se schimbasera. Parul aproape le cazuse. Pielea era albicioasa si ochii deschisi la culoare. Existau doua rase de oameni: elita si mutatiile genetice. Cei din elita erau inalti, supli, barbatii puternici si femeile voluptoase. Ceilalti atingeau rar un metru si ceva, erau umflati si cocosati. Neo facea parte mai degraba din prima categorie.
........Populatia nu se distingea prin culoare, limba vorbita sau religie. Toti il venerau pe Nostradamus. Prezicerile lui s-au dovedit adevarate. Lumea era foarte agitata. Conform lui Nostradamus, in acel an, Terra va fi distrusa.
........Camioanele armatei adunau oamenii inalti de pe strazi. L-au luat si pe Neo. A fost dus intr-o gigantica nava spatiala care a decolat dupa doar doua ore. Cred ca erau aproximativ 30.000 de oameni. Erau inchisi in celule cate 10. Fiecare celula avea paturi, toalete, dusuri si cate un geam.
........Dupa doua zile il gasim pe Gideon uitandu-se pe geam la Terra. Planeta s-a micsorat treptat, dupa care a explodat. Intr-adevar Pamantul nu mai exista. Si nici profetiile lui Nostradamus. O lacrima se tinea de ochiul eroului nostru...
........Au trecut doi ani. Neo se integrase perfect. Acum era fiul adoptiv al conducatorului terrian, fiul lui Hidechel. Problemele nu se terminasera. Proviziile de oxigen, mancare si apa erau pe terminate. Trebuia sa aterizeze pe o planeta care putea sustine viata.
........La indemnul oamenilor de stiinta, nava se indrepta spre Marte. Acesta era singurul loc din Sistemul Solar in care puteau supravietui. Noroc ca viteza navei Andromeda o depasea pe cea a luminii, deoarece folosea antimateria.
.........Dar tanarul nostru, acum in varsta de 18 ani, era cu gandul in alta parte. Ii luceau ochii dupa cea mai frumoasa fata, Anna.Era indragostit rau. Incepuse sa scrie povesti si poezii, vorbea adesea despre dragoste, dar rareori era vazut la petreceri.
.........Mai erau cateva zile pana pe Marte, cand nava a inceput sa arda. Se pare ca nu rezistase suprasolicitarii. Oamenii au inceput sa se agite si sa fuga spre navetele de salvare. Neo a plecat din garda regala, incercand sa o gaseasca pe Anna.
.........Era in camera ei, plangand in genunchi. Neo s-a dus, s-a uitat in ochii ei si a strans-o in brate. Atunci povestea a murit...
.........Acum in anul 106 pe Marte, copiii invata istoria unei mari iubiri.

Un comentariu:

aarabeus spunea...

frumooooos..... frumoos ardeau..... si nava.... si Terra.... am vazut totul si pot sa cofirm, eram deja pe Marte !!!