vineri, 23 octombrie 2009

Lumea de basm

[...] Cosmina Alexa.: pacat ca nu traiesc intr-un basm, ca nu fac parte dintr-unul...
ogh3r: ai vrea sa fii un personaj de basm? hai sa discutam despre asta in seara asta. de ce crezi ca ar fi mai bine?
Cosmina Alexa.: pai... ar fi mai usor de trecut peste toate. si daca as fi un personaj pozitiv as stii sigur ca se va termina frumos pentru mine.
ogh3r: "a fost odata ca niciodata" stabileste niste coordonate temporale inexistente, foarte indepartate. dar noi, ca niste oameni inteligenti, o sa inventam masina timpului. (presupunem ca asa ar fi) si am putea ajunge acolo unde totul ar fi frumos: "a fost odata". ce ai face prima data?
Cosmina Alexa.: pfff... habar nu am...
ogh3r: ai fi nehotarata... probabil prima data... te-ai trezi intr-un taram de basm; d-ala perfect cu multe flori si pasarele si o lume minunata. ai vrea sa vezi si sa cunosti totul, sa mirosi florile, sa asculti si sa vezi pasarelele
Cosmina Alexa.: da.
ogh3r: sa bei din fantana datatoare de viata, sa stai la umbra copacilor batrani intr-o zi insorita, dar... vei calca o planta in drumul tau. poate vei rupe o floare si vei speria pasarelele care nu mai vazusera om in acel tinut de vis. oky... vei merge mai departe catre castele sau orase minunate; vei intalni cavaleri, hoti, regi, mirese. cum te-ai purta cu fiecare?
Cosmina Alexa.: cu hotii... mi-ar fi frica de ei. cu restul m-as purta foarte frumos... cu cavalerii mai ales. :)
ogh3r: deci te vei speria si de... Robbin Hood, Toma Alimos si restul de hoti care sunt personaje pozitive?
Cosmina Alexa.: nu (iti raspunzi singura)
ogh3r: oky. si cum ai face diferenta intre hotii buni si hotii rai? intre cavalerii buni si cavalerii rai?
Cosmina Alexa.: pai... ar trebui sa discut cu ei... sau poate ca de unii o sa imi dau seama cum sunt imediat ce ii vad...
ogh3r: i-ai analiza? i-ai observa? ai intra in contact cu ei? deci i-ai influenta prin prezenta ta. tu esti inca om; un om intr-o lume de basm si ei ar invata de la tine sa fie oameni. te-ar privi cu respect sau cu frica. multi s-ar schimba si uite asa cam pe loc totul se preschimba. daca Fat-Frumos cu inima lui mare va dori sa te salveze pe tine si va uita de printesa lui? nu cumva ea ar muri sub influenta personajului rau? si astfel in acea lume perfecta, inainte sa vii tu in ea, apare moartea, victoria raului, disparand sfarsitul dintre el si ea: "fericiti pana la adanci batraneti". ar mai fi lumea perfecta de basm daca tu ai fi acolo?
Cosmina Alexa.: bineee. nu mai vreau sa fiu intr-un basm. m-ai facut sa nu mai vreau asta.
ogh3r: de fapt nu asta ti-am zis, ci tocmai incerc sa te influentez sa crezi ca ceea ce poti face tu e ceva mai bun. poate nu mai bun decat basmele, dar mai bun pentru tine. si tu poti crea povesti... si poti alege uneori sa traiesti in ele. dar povesti in care tu esti personajul principal si tu decizi ce e bine si ce e rau. In general, nu trebuie sa acceptam nimic din tot ce exista daca nu ne convine. putem crea ceva ce inlocuieste. Eu creez lumi si ele sunt lumile mele: fara feti-frumosi, fara zane... imi inventez personaje si puteri. data viitoare e bine sa zici: "Nu vrea sa traiesc intr-o lume de basm, ci as vrea sa contruiesc o lume perfecta pentru mine si cei pe care ii iubesc!"
Cosmina Alexa.: asa e.
ogh3r: suna altfel, nu-i asa?
Cosmina Alexa.: da. si mult mai bine, adica e ceea ce as vrea de fapt
ogh3r: dar exista intotdeauna un dar... e prea greu. si daca eu nu-ti spuneam asta acum, tu poate ai fi aflat mai tarziu, poate... dar ar fi fost deja prea tarziu, asa cum a fost si pentru mine. oamenii sunt egoisti si nu ii invata pe cei mai mici decat ei lucruri de oameni mari. incerc sa te iau cu povesti... oamenii inteleg mai bine cu subiect si predicat decat sa le dau date tehnice.
Cosmina Alexa.: da... mai ales oamenii ca mine.
ogh3r: toti, dar absolut toti oamenii, sunt la fel... caci daca ar fi diferiti eu nu as putea sa fac ceea ce fac in fiecare zi. din pacate ora s-a terminat... [...]

2 comentarii:

Cosmina spunea...

Iti multumesc ca imi acorzi mereu din timpul tau si ca imi explici atatea lucuri...>:D< surioara ta te iubeste!:)

Anonim spunea...

Totul e efemer...