joi, 28 mai 2009

Dumnezeu era bolnav sau doar prost ?

.........Nu sunt ateu… nici eretic, nici contestatar, nici stătător-degeaba, pur şi simplu am întrebări! Religiile spun toate, în proporţie de peste 95% , aceleaşi lucruri… pe care mi-e silă să le repet îndeosebi pentru că le găsex perimate.
.........Nu îmi permit azi să ”întreb” despre Zeităţi pe care nu le cunosc personal, îmi permit doar să pun la îndoială faptele istorice, de necontestat, ale creştinătăţii. Nu am studii în domeniu (înafară de locul 2 la Olimpiada de Religie) şi pe această cale vreau să cunosc mai multe despre religia pe care o îmbrăţisez şi de care sunt mândru.
.........Dumnezeu are multe ”bube”, multe neregularităţi care pot avea mai multe explicaţii: era bolnav, era prost sau poate lăsase sitter. Sper ca într-o zi de bună marţi un preot, psiholog (”pisălog” în varianta românească) sau băgător-în-seamă să îmi poată răspunde satisfăcător la urmatoarele ”curiozităţi”:
.........Dumnezeu se zice că a avut un singur fiu. Cred că a fost un tată denaturat dacă l-a trimis intenţionat la o moarte sigură. Poate că iubea oamenii, dar nu îşi iubea fiul? De ce şi-a lăsat prăsila să cunoască adevăruri supraumane? De ce i-a spus că va muri pentru a salva omenirea? Dacă un individ ştie ce urmează să facă se va plictisi de moarte până va ajunge să facă acel ceva pe care îl ştia deja. Plus că fiind ”în parte uman” ar fi putut face ceea ce fac oamenii, adică exact invers decât ar trebui sau invers decât sunt sfatuiţi: asta e o chestiune specific umană. Nu era îndeajuns de uman Hristos sau dacă nu ştia nu avea cum să ne salveze?
.........De ce nu l-a făcut dintr-un tată şi o mamă? Era gelos dacă cineva o regula pe femeia lui sau voia ca Fiul Său să fie un fel de superstar, o vedetă, ”cel mai tare din parcare”? Dorea să iasă în evidenţă ca o piţipoancă de Dorobanţi pentru că altfel nu ar fi avut ”credibilitate”… Nu cumva şi-a bătut joc de săracul mic Iisus care era luat la mişto cand se juca în parcarea de cămile cu restul de copii? Exista o explicaţie Costele: Tradiţia şi religia din acea vreme (da… exista religie în poporul ales dinainte de Hristos) nu îngăduiau existenţa copiiilor din flori, iar femeile care naşteau odrasle fără să fie căsătorite erau aspru pedepsite. De aceea atunci când a fătat pe ascuns printre animale (de frica lumii care ar fi dat-o de gol pe Fecioară) a spus că este rezultatul unei acţiuni divine. Poate sexul cu nenea ăla era divin, dar nu de natura extraumană.
.........Dacă era atotputernic şi atotştiutor de ce nu a ales o cale mai plăcută şi mai uşoară. Nu exista? Atunci nu era atotputernic… Nu o ştia? Atunci nu era atotştiutor… De ce nu a venit el singur? Era laş sau era prea ocupat în domeniul său, acolo sus? Pentru că din câte am înţeles era atotprezent, deci putea să fie la ”muncă” şi la el în Pensiune şi pe Terra!
.........De ce au existat perioade negre (precum Evul Mediu) în istoria umanităţii? S-a îmbolnăvit, era în concediu sau nu a fost îndeajuns de puternic încât să contracareze ”forţele răului”? Parcă nu era uman sau slab în faţa bacteriilor create de el, parcă nu obosea, parcă ”binili învinji mereu”.
.........Cum ne poate demonstra că există? Simplu: ni se arată la fiecare în parte şi face câte un truc ieftin pentru El. Scuze… iar e ocupat cu treburi! Dacă e aşa cum spune, de ce n-a ştiut că un înger de-al lui, o creatură de-a lui va cădea şi va construi tabăra adversă. Îi place concurenţa, războiul sau nici asta nu ştia?
.........De ce are nevoie de instituţii pentru a fi preamărit? E cumva nascisist? De ce ţine neapărat să fie cunoscut de oameni ca o personalitate importantă, bună, care te poate ajuta? Se laudă, vrea să apară în ziare, reviste, la TV, să fie un brand mai puternic decât Coca-Cola. Îi plac blitzurile şi industria creată în jurul brandului său? Dacă nu, atunci de ce nu pune căpat acestor ”erezii întru credinţă”? De ce nu a creat omul cu abilitatea de a distinge binele de rău dacă tot voia să ne lase liberi să alegem; măcar ştiam şi noi de la început o chestie sigură.
.........De ce mama naibii nu suntem şi noi Dumnezei dacă are încredere în noi şi ne-a facut după chipul şi asemănarea lui? De ce nu suntem egali cu El şi mai are pretenţia să ne fie mentor? Dar stai… ”mama naibii” nu e chiar Dumnezeu? Nu se laudă El că a fost primul şi că totul este creaţia lui? Nu cumva a creat Răul şi l-a lăsat să crească? De ce?
.........De ce vorbeşte despre iubire? Simte într-un mod uman, vorbeşte fără să ştie exact ce e aia sau doar îi place cum sună? Ştie El cât de mult doare uneori? Teoretic ar trebui să nu simtă durerea… să nu aibă niciun fel de sentiment. Dacă are, atunci este subiectiv şi totul devine relativ în religia creată. Atunci nu putem fi siguri că a zis adevărul, nu ştim dacă ne minte, nu ştim nici macăr dacă suntem de partea bună, face totul că să ne atragă spre El, exact cum zice că face Diavolul (ne ia libertatea de a alege, de a înţelege şi de a judeca cu mintile noastre). Dacă minţile noastre sunt prea primitive pentru a gândi astfel de chestiuni complexe de ce nu ne-a făcut atunci mai inteligenţi? Nu cumva ca să aibă control asupra noastră? Nu tot din acest motiv ne-a îngrădit puterile fizice?
.........De ce nu nimiceşte Răul? Nu vrea, nu poate sau s-ar plictisi fără această parte din El? De ce unii oameni buni suferă? Nu există liberul arbitru? Nu există legea compensaţiei? Dacă nu, atunci pentru fiecare faptă rea nu vei plăti, iar faptele bune nu vor fi niciodată răsplătite!
.........De ce nu mă va opri Dumnezeu să-mi fac propria mea religie bazată pe creaţiile mele? De ce nu poate împiedica Sfârşitul Lumii? Parcă El a creat Timpul şi nu se supune legilor temporale… atunci ce mai contează câteva trilioane de miliarde de ani sau un infinit minor?
.........Să presupunem că a existat mereu, că există şi că va exista… asta încalcă toate legile ştiinţei şi astfel noi trăim într-o minciună perpetuă. De ce nu ne oferă periodic în mod direct Updatări la Serverul Vieţii? Suntem cumva deja perfecţi? Dacă nu, înseamnă că nici el nu este perfect. Dacă da, înseamnă că este absolut normal să ne omorâm, să furăm, să necinstim femeile altora, să minţim, să poftim la bunurile materiale…
.........Mi-a fost greu să număr înjurăturile după primele câteva mii. Dacă voia să nu citiţi asta, nu mai ajungeaţi până la rândul ăsta şi atunci vă încalca libertatea de informare şi de alegere. Dacă a vrut să vedeţi, de ce permite unui simplu om ca mine să-i pună la îndoială autoritatea? Sunt prea puţin important pentru Umanitate, îl doare în Posterior de creatura Sa perfectă sau mi-a scăpat mie ceva?
.........Şi dacă Dumnezeu nu ar exista ce ar fi diferit ?

Un comentariu:

Suflu in ceafa spunea...

Daca Dumnezeu nu ar exista ar trebui inventat...nush cine zicea asta dar miau ramas in minte aceste cuvinte.
Adevarul e ca sunt foarte multe intrebari despre religie si foarte putine raspunsuri logice...
Au fost oameni arsi pe rug, in numele lui D-zeu, pt ca au zis ca pamantul se invarte in jurul soarelui...
Personal nu cred ca Dumnezeu e ce zice religia ca e, e ceva mult mai maret si nu are legatura cu religia asta. Nush ce e si nici nu cred ca voi sti ce e dar stiu ce nu e....