miercuri, 8 aprilie 2009

Dacă aș călători în timp…

.........În fiecare documentar despre călătoria în timp se pune întrebarea “Dacă ai călători în timp, ce ai schimba?”. După care se bagă repede un montaj cu Hitler, Saddam și Stalin, adică vezi doamne ăștia au fost cei mai răi oameni care au trăit vreodată și, dacă le-ai lua glanda ăstora, va deveni lumea mai bună.
.
.........Poate cei care și-au pierdut neamuri în războaie ar zice că da, dar aici intervine paradoxul. Dacă moare Hitler înainte să ajungă tata lor și nu mai omoară evreii și un evreu dintre ăia care ar fi trebuit să moară îți omoară ție bunicul înainte să se însoare și să-l facă pe taică-tu care urma să te facă pe tine, tu cum te-ai mai fi născut să te întorci în timp și să-l omori pe Hitler?
.
.........Pe lângă asta, nu cred că Hitler sau Stalin au fost cei mai teribili oameni din istorie. Să nu uităm Inchiziția totuși… Câți oameni nevinovați au fost torturați și arși pe rug doar pentru că li se părea unora că nu cred în bărbosul atotputernic? În fine... Ideea e că eu am găsit o soluție pentru cei care au chef de călătorit în timp și de omorât pe careva. Știu exact pe cine trebuie să omori și să te și distrezi în același timp, cu riscuri minime de a schimba istoria.
.
.........După cum cred că unii dintre voi s-au prins deja, da, este vorba despre Christos. Eu aș călători în timp doar să mă distrez omorându-l pe Iisus.“Dacă mă omori, după trei zile voi învia!”, spune el.“Zi să mori tu!”, răspund și PAC! un glonte-n țeastă. Dacă învie, distracția e maximă. Din trei în trei zile omori un om care reînvie, nu faci pușcărie pentru că l-ai omorât (pentru că reînvie la proces) și nu schimbi cu nimic situația. Dacă nu învie înseamnă că toată religia e de căcat, nu mai apare inchiziția, nu mai are Hitler motiv să omoare milioane de evrei și toată lumea-i fericită, cu paradox cu tot.
.
.........Și de Paști te duci și tu la un fotbal sau o bere cu băieții în loc să bântui noaptea pe la biserici aprinzând lumânări și cântând…
.
Articolul apartine lui VisUrat si se poate gasi pe urmatorul link:

Niciun comentariu: