marți, 14 aprilie 2009

Iluzii, fum, oglinzi, destine...

.
.........Un profet este cel care vede lucrurile ascunse cunoaşterii omului obişnuit. Şi se poate întâmpla ca profetul, cu ajutorul luminii perfecte a profeţiei ce i se arată, să creadă că vede atât lucruri divine, cât şi omeneşti.
.
.........Deşi se poate ca o astfel de filosofie ocultă să nu fi fost de condamnat, nu doresc să fac publice de bunăvoie toate afirmaţiile ei tulburătoare. Am avut la dispoziţie mai multe volume care au fost ascunse de secole bune.
.
.........Dar, înspăimântat de ceea ce s-ar fi putut face altfel cu ele, le-am dăruit lui Vulcan şi chiar atunci când el a început să le mistuie, flacăra lui înfometată a dat aerului o strălucire neobişnuită, mai curată decât cea a flăcării obişnuite – strălucitoare ca fulgerul – luminând brusc casa ca într-o explozie neaşteptată.
.
.........Astfel, ciclurile timpului – trecutul, prezentul şi viitorul – sunt încorporate unei singure eternităţi.
.
........Dar nedreptatea timpurilor cere ca astfel de evenimente secrete să nu fie făcute cunoscute decât în propoziţii enigmatice, având totuşi un singur înteles…
.
[…]până mult dincolo de cea de-a doua sosire a lui Hristos, care va fi după începutul mileniului şapte…
.

Bagheta din mână se află între picioarele trepiedului.
Stropeşte cu apă şi tivul straielor şi picioarele sale.
O voce, teamă: tremură în veşmintele sale.
Divină splendoare; Dumnezeu e aproape.
.

Un comentariu:

Moroi spunea...

Scrisul este caterincos şi este voit scris cu 2 de "e". Foarte tare blogul tău. Şi eu sunt super pasionat de ocultism şi ezoterism. Am să te mai vizitez. Caută să scoţi de pe torente filmul ILLUMINATI.